Róma városnéző séta, sétajegy

Roma a piedi - Róma cipőtalpakon

Ha Rómába visz az utad, élj úgy, mint a rómaiak és sétálj is úgy, mint ők.

Az örök város egy valóságos labirintus, ám a sétajeggyel már nem vagy egyedül, mert nálad van Ariadné fonala, ami elkalauzol a mediterrán zűrzavarban.

Hiszek a történetek erejében. És abban, hogy számít, hogyan meséljük el őket, hiszen a történetek a mi lenyomataink, amelyek csak úgy maradnak fenn, ha mesélik őket. 

Trasformare una passione in professione – mondja az olasz – , vagyis egy szenvedélyt hivatássá tenni. Ezért váltam én is történetmesélővé. A sétákon Rómáról mesélek Neked a lehető legtisztább forrásból merítve a város legőszintébb vonásairól.

 

Roma Centro storico

 

 Mi vár rád a sétán?

  • egy “kincskereső” térkép, amit a helyszínen kapsz kézhez
  • római anekdoták és kulisszatitkok 19 + 1 állomáson át
  • privát élmény

 

A térpoétika térérzékelést, térértelmezést jelent. Ez a szemléletmód a várost egy olyan szimbolikus térnek tekinti, amely történeti eseményeket, kulturális jelentéseket és narratívákat reprezentál, amely a múltat kövekbe, épületekbe zárva őrzi.

A városról alkotott képek, szimbólumok azonban nem elképzelt, fiktív városokat hoznak létre, hanem a fizikai tereket teszik még kézzelfoghatóbbá, hiszen rajtuk keresztül egyszerre éljük és álmodjuk meg a várost.

A séták ott kezdődnek, ahol a turisták megszokott ösvényéről letérünk és hagyjuk, hogy a város kulcseseményei, kiemelkedő figurái legendákon keresztül megelevenedjenek előttünk, személyessé, maradandóvá téve a városnézést.

A séta végére nyilvánvalóvá válik, hogy a fizikai értelemben vett város fogalmán túl létezik egy megélt, elképzelt, bejárt, azaz szimbolikusan megalkotott város is.

 

Római városnéző élményséták

 

Neked van már sétajegyed? A részletekért lépj velem kapcsolatba.

Várlak Rómában!

Éva

 

* A turistatájékoztatást nyújtó sétacsomag ára egy kis csoportra vonatkozik (max 6 fő) a privát élmény megőrzése érdekében. E létszám feletti igény esetén egyedi egyeztetés szükséges.